Vrijwilligers

 

Vrijwilligers staan aan de basis van ons initiatief. Wij zijn heel trots op deze groeiende groep. In augustus 2015 hebben vrijwilligers in drie weken tijd van de verwaarloosde 17e eeuwse villa Ockenburgh, een gezellig onderkomen weten te maken voor de buurt en we noemden het: Brasserie OCK – de laagdrempelige horecagelegenheid in de villa. Brasserie Ock werkt met vrijwilligers en betaalde krachten en is een leer-werkbedrijf.

Er werd begonnen met het snoeien van de verwilderde haag die om villa Ockenburgh stond. Jan Knijnenburg zorgde voor de benodigde groen-containers. Binnen een paar dagen was villa Ockenburgh weer zichtbaar.
Vrijwilligers zijn er in allerlei soorten en maten. Of het nu gaat om schoonmaken, klussen, tuinieren, tuinen ontwerpen, krijtborden maken, schilderen, lassen, meubels repareren, compost maken, kassenbouwen en aansluiten, informatie verstrekken, programma’s opstellen, plannen schrijven, rekenen, tekenen, promotie werk doen of op cultureel gebied iets toevoegen ….Wij kunnen niet zonder de hulp van onze vrijwilligers.
In het voorjaar van 2016 heeft onze groep, samen met professionals en studenten van het ROC Mondriaan Veva en ISW Poeldijk, gezorgd voor de bouw van de kas, het aansluiten van de portacabines, het leggen van het terras (van oude stoeptegels van de Laan van Meerdervoort) en het aanleggen van het grasveld. Op 2 juni 2016 opende ‘Kasserie OCK’, het tijdelijk nieuwe onderkomen van de brasserie, haar deuren.
In januari 2018 is de buitenplaats overgedragen aan onze stichting. We zijn nu hard aan de slag om fondsen te werven om de binnenkant op te knappen.

Het motto van onze stichting is ‘Samen Sterk’. Door de hulp van de vele vrijwilligers, studenten en profs borgen we de toekomst van Buitenplaats Ockenburgh.

We zijn nu vooral op zoek naar doe-het-zelvers, zoals loodgieters, electriciëns en timmermannen.

Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten op Buitenplaats Ockenburgh.

 

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten