Vervolg Home

Brasserie OCK is geen gewone horeca-gelegenheid. Het is een maatschappelijk betrokken uitspanning met als doel: het creëren van een ontmoetings-, leer- en inspiratieplaats en het behoud van de historische villa voor en door de buurt.  Er wordt gewerkt met betaalde krachten, vrijwilligers en leerlingen. Een deel van de omzet wordt afgedragen aan Stichting tot behoud van de historische Buitenplaats Ockenburgh, ten behoeve van het evenementen programma en de restauratie en het herstel van de buitenplaats, zodat het voortbestaan van deze prachtige plek geborgd kan worden.

Wat er aan vooraf ging
Na bijna 20 jaar van onzekerheid over de toekomstige invulling van Buitenplaats Ockenburgh werd de zoektocht van de gemeente Den Haag gestaakt om een commerciele partij te vinden. Buurtbewoners hebben de krachten gebundeld en zo werd Plan B uitgewerkt. De betrokken partijen waren Projectteam Buitenplaats Ockenburgh (Petra Brekelmans, Yvonne Hereijgers, Jolanthe van den Berghe), Studio Leon Thier en scouting vereniging De Rimboejagers. Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO) vertegenwoordigt deze initiatiefnemers. SHBO werkt samen met verschillende partijen aan het herstel en behoud van Buitenplaats Ockenburgh.

Wij zorgen voor reuring op Buitenplaats Ockenburgh. Er is een evenementenprogramma gemaakt met groeimogelijkheden, voor culturele-, sportieve en maatschappelijke activiteiten, welke door Brasserie OCK worden ondersteund. Wij nodigen u uit om onze missie te lezen.

Het laagdrempelige evenementenprogramma zal, indien er vraag is vanuit de omgeving en er vrijwiligers bereid zijn dit verder te ontwikkelen,  in de loop van de tijd uitgroeien. Een greep uit de toekomstplannen: een maandelijkse ‘food-markt’ met streekproducten opzetten, het oprichten van een ‘timmerhut’, een sociaal maatschappelijk ‘uitzendbureau’, aanleg van een moes- en pluktuin achter de villa, het schrijven van een boek over de geschiedenis van Ockenburgh.
Ook Chalet Ockenburgh heeft nieuwe bewoners. Scoutingvereniging ‘De Rimboejagers’ zijn in de zomer van 2016 in hun nieuwe clubhuis getrokken.  Er is nog veel herstelwerk te verrichten in het clubhuis, maar wat een prachtige plek om scouting-activiteiten uit te oefenen!

We staan inmiddels midden in de realisatie van onze droom: een mooie toekomst voor Buitenplaats Ockenburgh. Een initiatief dat bedacht en uitgevoerd wordt door de buurt. Een toekomst waar we met allemaal invloed op hebben. Helpt u ook mee?

Buitenplaats Ockenburgh zal laagdrempelig zijn en blijven. De natuur zal worden gerespecteerd en de geschiedenis zal weer herleven…

Buitenplaats Ockenburgh voor, door en met elkaar!

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten