← Terug naar overzicht

Verslag OCK Run 11 mei 2019

Verslag OCK Run 11 mei 2019

Dit jaar, alweer voor de vierde maal, werdde OCK Run georganiseerd door de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO)in samenwerking met AV Sparta en Haag Atletiek. Enkele weken voor de sluitingsdatum van de inschrijving was het maximale aantal deelnemers al bereikt.Op de dag zelf zorgden ruim 50 vrijwilligers voor een soepel lopend evenement.Het 17eeeuwse landgoed van Jacob Westerbaen en zijn echtgenote Anna Weytsen lag er prachtig bij en de weersomstandigheden waren perfect.Voorafgaand aan de OCK Run “opende” wethouder Liesbeth van Tongeren de “publieke” Dunea Tap kraan. Daarna gaf ze samen met Anna Weytsen het startschot voor de eerste loop van 1,5 km voor de jeugdvan 7 t/m 11 jaar. Direct al werden er nieuwe parcoursrecords neergezet,zowel bij de jongens als de meisjes. De vrouwen deden het goed op de 5 en de 10 km; ook daar sneuvelden de parcoursrecords.

Anna Weytsen huldigde de eerste 3 lopers op elke afstand op het “natuurvriendelijke” podium voor haar Villa Ockenburgh.Lang niet voor iedereen is het lopen van een snelle tijd een doel. Genieten van het lopen inde natuur en van de daarbij passende muzikale omlijsting is minstens zo belangrijk.De OCK Run kenmerkt zich door eenhoge muzikale dichtheid. De lopers lieten zich langs de ronde van 2,5 km meerdere keren stimuleren door Catherine Mooreland (harp), Hugo Timmner(piano), Mike Bailey en Maartje Valk (gitaar en fluit) en Fabian (gitaar en zang).

Dat de loop een succes was blijkt uit de positieve reacties; enkele voorbeelden:
1 -” Het was een van de leukste lopen waaraan ik heb meegedaan. Het landgoed is prachtig. De muziek kon niet beter.
2 -” Ik heb zaterdag voor het eerst meegelopen bij de OCK Run. Ik heb genoten van de 10km. Heerlijk kleinschalig, prachtig park en wat een vriendelijke en vrolijke vrijwilligers.
3 -” Het was fantastisch. Volgens mij is de OCK Run echt een van de mooiste wedstrijden in de regio! Helemaal door de natuur in een prachtig park.Bij leven en welzijn ben ik er volgend jaar weer bij!
4 -“ Ik heb zaterdag voor de 1e keer de OCK Run gelopen en ik vond het GEWELDIG!!!!!Wat ik zaterdag o.a. geweldig vond:-Het parcours —> FANTASTISCH!!!-De gemoedelijke sfeer onderling-De perfecte organisatie-De lieve, enthousiaste en capabele wegwijzers-De lieve en enthousiaste mensen van de garderobe en de uitgifte van de startnummers en de dame die de thee schonk met koekjes uiteraard-De muzikanten langs de kant-Dat het zo dichtbij was (ik woon in de Vruchtenbuurt dus lekker op de fiets)-Tomaatjes en komkommers … heerlijk!En last but absolutely not least de speaker. Wat een geweldige man. Ik heb enorm om hem gelachen. Wat deed hij het leuk!De 10 km is omgevlogen …. en dat is serieus de 1e keer tijdens een wedstrijd.
5 -“Nogmaals dank voor wederom een goede organisatie van een mooie alternatieve wedstrijd. Zowel mijn dochters als ik hebben van de kidsrun en 10km wedstrijd genoten. En mijn vrouw van de koffietruck ;-)Net als in 2017 heb ik ook dit jaar weer een blog geschreven over mijn ervaringen: blog OCK Run 2019 Kan ik mij vast inschrijven voor volgend jaar 😉

Om de OCK Run te kunnen organiseren, heb je meer nodig dan hardlopers, een sportcommissie en vrijwilligers van de SHBO. Heel veel dank voor de inzet van de vrijwilligers van AV Sparta, Haag Atletiek, Buurt Interventie Team Nieuw Waldeck en de scholieren van The International School of The Hague. Ook dank aan Scouting De Rimboejagers, onze buren op het Landgoed Ockenburgh, die hun gebouw voor de garderobe en secretariaat beschikbaar hebben gesteld.
Verder dank voor de sponsoring van Tuincentrum Ockenburgh (bloemen), De Hardloopwinkel (materialen en prijzen), Kasserie OCK (prijzen) en De Bakker Westland (snoeptomaatjes en komkommers) en de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Den Haag.
Wil je nog meer zien van de OCK Run 2019; kijk in de fotogalerij op de website, klik hier voor een leuk fotoverslag en kijk op Facebook

Op naar de 5e editie !

Uitslagen OCK Run 2019


Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten