Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

← Terug naar overzicht

Uitreiking Groene Motor vouchers

Op vrijdag 4 december jl. heeft Martin Nijenkamp, programmanager van het Uitvoeringsprogramma Groen, als plaatsvervanger van Han Weber, gedeputeerde van Zuid-Holland die helaas verhinderd was, tien Groene Motor vouchers uitgereikt. Deze tien vouchers staan symbool voor de circa 100 vouchers die dit najaar zijn aangevraagd. Ontvangers: bevlogen vrijwilligers die met hun werkgroepen en projecten de groene leefomgeving mooier maken.

Samen sta je sterk

Na een korte introductie over De Groene Motor, werden de tien voucherwinnaars uitgenodigd kort iets te vertellen over de groep en het project waar de voucher aan besteed wordt. Dit leverde tien prachtige, gepassioneerde verhalen op, variërend van het verbeteren van de (onder)waterbiotoop in de Zeegerplas in Alphen aan de Rijn, tot het herplanten en leren snoeien van hoogstamfruitbomen bij de Bongerd in Leerdam. Martin van Holsteijn van de Weidevogelwerkgroep Midden-Delfland schetste met zijn verhaal de ontwikkelingen in het weidevogelbeheer.

Om een Dakpark te realiseren in Rotterdam is een lange adem nodig geweest. En het project is uitgevoerd. Een groot succes voor de bewoners, die dit voor elkaar gekregen hebben door vooral de samenwerking met andere partijen te (blijven) zoeken. De mensen van het Landgoed Ockenburgh in Den Haag, met ambitieuze plannen om het landgoed haar oude luister in een modern jasje te geven, realiseren dit ook door vooral anderen te betrekken. Als er één les geleerd is, is het dat je samen sterk staat!

 

foto groene motor voucher

Groene Motor Vouchers

Dit najaar heeft de Provincie Zuid-Holland geld beschikbaar gesteld om kleine vrijwilligersinitiatieven een impuls te geven, de start van het Groene Motor fonds. Nu, nog geen drie maanden later, zijn er zo veel aanvragen van vrijwilligersgroepen binnengekomen, dat de pot leeg is. Het Groene Motorfonds hoopt ook in 2016 weer budget binnen te halen om juist deze kleine initiatieven te ondersteunen. Met 116 aanvragen blijkt er een grote behoefte te bestaan voor ondersteuning, zowel in de ‘groene wereld’ als binnen het ‘cultuur historisch erfgoed’ , met aanvragen voor het herstel van een Juunrenne, een oude uienberging, in Ouddorp en het herbouwen en restaureren van hooibergen en waterputten. Meer weten? Kijk eens op de website: www.zelfdoeninerfgoedengroen.nl

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten