Participatie

 

Met lede ogen hebben veel liefhebbers van Ockenburgh het verval van hun geliefde buitenplaats aangezien. Om een doorbraak te bewerkstelligen in deze impasse hebben de initiatiefnemers van Plan B, een burgerinitiatief ontplooid om te komen tot de Stichting tot Behoud van de historische Buitenplaats Ockenburgh.

De stichting heeft als doelstelling om de villa te ontwikkelen en te exploiteren zonder winstoogmerk: ‘voor en door Loosduiners’. Wij willen de buitenplaats restaureren en een passende functie geven door samenwerking te zoeken tussen de Stichting,  Gemeente, publieke instellingen, kleine particulieren en (sport)vereniging(-en). In deze video maken wij ons initiatief duidelijk.

Partijen met verschillende complementaire doelstellingen, maar waarin de belangen van natuur en mensen voorop staan. Deze partijen zijn onder andere Projectteam Buitenplaats Ockenburgh (Plan B), Scouting De Rimboejagers, Dunea, ZHL, Atlantikwall en het Loosduins museum. Een samenspel tussen deze partijen wordt beoogd, waardoor er – zonder dat het geheel afhankelijk wordt van één dominerende partij – een duurzame en robuuste oplossing ontstaat die kan rekenen op een groot maatschappelijk draagvlak.

De inkomsten, uit het café/restaurant, ateliers, expositieruimten/museum, het organiseren van feesten, partijen en evenementen,  zullen een bedrag opbrengen waarmee in het onderhoud van de villa kan worden voorzien. Naar ons idee kan het ‘maatschappelijk ondernemen en winnen’ dan pas echt beginnen.

Vervolgens zullen investeringen worden gedaan in de villa en de daarachter gelegen tuin. Wij zien daar bijvoorbeeld een appelboomgaard/pluktuin waar als activiteiten een (biologische) ‘food’-markt kan worden georganiseerd.  Waar in de villa  een wisselende kunsttentoonstelling kan worden gehouden. Voorop staat het veiligstellen van de villa. Dit kan naar onze mening het best door de villa over te dragen aan de stichting, die het beste voor heeft met het behoud van de historische villa, en zonder commercieel gewin.

Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Wij hebben uw hulp hard nodig!

Buitenplaats Ockenburgh barst van de kansen!

Fondsen, Organisaties en Bedrijven

Gedurende dit proces zijn wij bijgestaan door ondernemers en instanties die zich belangeloos hebben ingezet voor ons burgerinitiatief. Zonder hun hulp, professionaliteit en inzet waren wij niet zover gekomen. Wij zijn hen zeer dankbaar. U vindt de hele lijst hier.

 

Leer-werkplaatsen

Wij bieden jonge mensen graag de gelegenheid om werkervaring op te doen tijdens hun opleiding. Samen met jullie hulp kunnen wij dit plan realiseren. Een win-win situatie. Graag komen wij ook in contact met opleiders die hun leerlingen bij ons werkervaring willen laten opdoen.

Stage

Ben je op zoek naar een stageplaats neem dan contact met ons op via info@buitenplaatsockenburgh.nl. Wij denken vooral aan studenten in de horeca, tuinbouw etc…..

 

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten