Functie

 

De villa met een bescheiden aanbouw wordt een compact restaurant annex evenementen locatie. Met uiteindelijk een historische (pluk) tuin. Het ontwerp is geïnspireerd op de historische bebouwing van het villa rond een binnenplaats zoals die in 1951 nog bestond.

In de villa komt een restaurant en op de hoek een terras met een prachtig uitzicht. Het wordt een plek waar iedereen een goede kop koffie kan drinken en een (h)eerlijke maaltijd kan gebruiken. Bij mooi weer op het terras en in de winter binnen waar het uitzicht op de ijsbaan en het grote grasveld prachtig is.
In de keuken wordt gekookt met streekproducten in samenwerking met studenten van de Hotel- en tuinbouwscholen, ondersteund door advies van de Tuinenstichting.  Naar goed gebruik wordt er ook een leifruitmuur geplaatst met aan weerskanten van de entree twee historische muurkassen. Op deze wijze kan het restaurant werken met verse groenten en kruiden uit eigen tuin naar de voorbeelden van ‘De Kas’ in Amsterdam en ‘Villa Augustus’ in Dordrecht.

Buitenplaats Ockenburgh is gelegen op een prachtige plek in het groen. Het is een locatie om elkaar te inspireren en om te komen ontspannen. Kleinschalige teambuildingsessies, familiebijeenkomsten en trouwerijen kunnen hier worden georganiseerd. Voor kleinkunst en muziek komt er een klein podium om optredens te kunnen aanbieden.

Het chalet Ockenburgh zal het clubhuis worden van Scoutingvereniging ‘De Rimboejagers’. In een heerlijke omgeving kunnen de jongeren dan wekelijks bij elkaar komen. Zij kunnen hier volop hun scoutingactiviteiten en vrijetijdsbesteding beoefenen. En waar nodig een helpende hand bieden op de Buitenplaats Ockenburgh. Veel is al gerealiseerd in de afgelopen maanden. Er is echter nog veel werk te verzetten. Hier werken wij iedere dag heel hard aan met de hulp van vele vrijwilligers en maatschappelijk betrokken ondernemers.

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten