Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

Open Podium

 

Podium Ock is een niet meer weg te denken podium met verrassende optredens en de festivals Zomer Ock en Winter Ock.

 

Nu ook Vaderdag Picknick:

Zondag 16 juni 2019 12.30 uur

Neem je hele gezin mee en kom met je gevulde picknickmand naar Buitenplaats Ockenburgh. Wij zorgen de hele middag voor muziek en theater en verrassende optredens. Neem je kleed mee. We hebben ook lange tafels en banken staan op het veld naast en rond de oude villa. We vragen slechts 5 euro per familie als bijdrage voor de restauratie van de buitenplaats.

Start om 12.30 uur op het grasveld terrein rond de villa. Reserveren door een email te sturen naar openpodium@buitenplaatsockenburgh.nl 

Vaderdag Lunch en Diner in de Kasserie

Wil je lekker genieten bij de Kasserie reserveer dan voor: Lunch buffet van 12:30-14:30 uur, of voor Diner buffet van 17:00-19:00 uur

Reserveren & betalen via: www.brasserieock.nl/evenementen-agenda/

 

 

 

 

Nu ook een Oliebollen podium:

Zondag 30 december 2018 15.00 uur

 

Kom naar het laatste OCK podium programma van dit jaar, vol verrassingen.

Oliebollen, koffie, bijzondere drankjes, winterverhalen, mini-oudjaarconferences en sfeervolle optredens in het nieuwe theater in de Vleugel van de oude villa.

Entree € 10,- kinderen € 5,-

Met optredens van:

  • Marloes Arkesteijn – singer songwriter
  • Theatergroep – Improfessioneel. Theater samen met publiek
  • Catherine Mooreland – harpiste. Speelt klassiek en de mooiste songs
  • Fabian – blues. Laat de grootheden uit de blues horen

Reserveren:  Stuur een mail naar openpodium@buitenplaatsockenburgh.nl en geef aan met hoeveel personen je wilt komen. Vermeld ook je telefoonnummer

Na het oliebollenpodium kun je aanschuiven voor de daghap in de Kasserie vanaf 18.00 uur.

Reserveren voor de daghap: reserveringen@brasserieock.nl

De aankondigingsposter kun je hier bekijken.

 

Zomer OCK 2018

Zomer OCK.is weer voorbij. Met elkaar hebben we er weer een prachtig feest van gemaakt. En zoals de Loosduinse krant op voor pagina vermeldde: ‘het was de Loosduinse Parade’. De prachtige kostuuums van de wandelende kunstwerken, de tafel met de figuren uit Alice in Wonderland en dan de engelen die over het terrein gingen. Man of vrouw, als engel maakt dat niet uit.

De regen heeft het ons vooraf niet gemakkelijk gemaakt. Ook de buienradar heeft mensen doen besluiten maar niet te komen. Jammer. En wat bleek? Een compleet droge Zomer OCK en een prima temperatuur. We hadden een mooi programma met enkele grote uitschieters, zoals de Beatles, Marloes, de singer songwriter, de 100 jarige en niet te vergeten het theater in de Hemel.

Dank allemaal.

De foto’s kun je o.a. zien op facebook van de Buitenplaats, op de site van Richard Braakenburg. op de website in de fotogalerij. Met dank aan Arie voor de foto’s.

Dit was het programma Zomer OCK 2018

 

Babette Zwinkels
De jonge talentvolle Babette zingt Amy Winehouse en begeleidt zichzelf op de ukele.

After the sun
After the Sun speelt kleine, akoestische, melancholische songs op gitaar, zang, bas, toetsen, cajon, looper en melodica. Close harmony is hen niet vreemd.

Improfessioneel
Lekker improviserend theater maken op het podium, en vooral: heel veel lol hebben. Dat staat voorop bij Improfessioneel, de grootste theatersportvereniging van Den Haag. Bij ons spelen ze verschillende voorstellingen met als titel: De Hemel. Ga een kijkje nemen in de Hemel.

Skavenhage
Skavenhage speelt instrumentale ska van o.a. de Skatakites een Jamaicaanse band uit de jaren 60-70. Met vele blazers en percussie zetten ze de boel op stelten.

De Tegenpartij
Improtheater De Tegenpartij was op Oerol. Oerol gemist? De Tegenpartij komt naar Zomer Ock met verschillende soorten improvisatietheater. Ze zijn meesters in de theatersport durven ’de vloer op’ enstevig in de interactie te gaan. Een belevenis.

Girls Talk
Meidenmuziek van weleer, gebracht door Haagse Toppers. Herkenbaar en swingend. Wie kent niet het succesnummer Denise Denise?

Alexander Franken
Haagse singer songwriter met het andere Haagse lied, een zeeheld en gedichten over Den Haag

Marloes Arkestei
Haagse singer songwriter, met mooie teksten over onze toekomst, het Oog van de Orkaan en ook over Midden Delfland,

The Big Will
Big Will en Alex. Een duo dat de rauwe blues brengt. Gitaar, harmonica en zang staan centraal in deze show van twee rasechte bluesmuzikanten. Zij maken de echte Bluesmuziek en vertellen daar ook het verhaal bij! The Roaring Twenties, de grote crisis, de drooglegging. Van de bakermat van de plattelandsblues tot aan de grote stadsblues van de fifties. Wil en Alex nemen u mee op reis naar het verleden.

Lidy Hop Dancers
Een presentatie van een nieuwe rage.
Jaren 30 dansen in de muziekstijl van Glen Miller. De rage onder de jonge expats in Den Haag. Even oefenen en dans mee in o.a. de Charlestonstijl.

De Blauwe Blouse
Aanschuiven aan de teaparty die zo uit Alice in wonderland komt. De groep Blauwe Blouse is meester in het maken van een authentieke sprookjessfeer.

Bandsessies
Talentvolle zangers zoals Whatelse en Rolf Ronteltrap begeleid door de huisband Bandsessies.

Lichel van den Ende performances
Kunstenaar Lichel showt met modellen zijn kledingcreaties in het publiek en combineert dat op unieke wijze met gedichten en muziek.

Daniel Sieczkowski
Daniel Sieczkowski is jonge accordeonist. Hij beschikt over een breed repertoire dat veel verschillende stijlen bestrijkt: van gezellige volkswijsjes tot werken van de grote meesters der klassieke muziek. Daniel was prijswinnaar op diverse concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours, het Florence Concours en het Nationaal Accordeonconcours.

FABruary FOUR
De Westlandse Beatles. Met de ogen dicht staat daar de band die niet onder doet voor het Liverpoolse viertal. Met de ogen open geniet je van een geweldige  show. Ook geschikt voor Stones liefhebbers.

Valium
Een band met veel ervaring. Speelt de mooiste covers en dansnummers. Ze besluiten ook de avond.

En wat er allemaal verder is:
En zijn drie podia, heerlijke hapjes, veel te doen bij de kraampjes en zijn er nog een aantal verrassingsoptredens.

Zaterdag 25 augustus  starten we om 16.00 uur. Buitenplaats Ockenburgh. Kosten €15,- in de voorverkoop.

Er is nog plaats. Wees er snel bij! Want we blijven een klein maar heel bijzonder festival;

Met dank aan de Cultuurschakel, Stichting Anton Constandse en de Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh.En alle vrijwilligers die dit mogelijk maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 Maart 2018 organiseerde  podium Ock een Ierse avond met muziek, diner en voor de liefhebbers een whiskey proeverij.

 

Valentijnsdiner zaterdag 10 februari

Zaterdag 10 februari kon je met je geliefde dineren en vermaakt worden bij OCK Open Podium.

Klik hier voor flyer

Woensdag 24 januari: Ontdek de onbekende Noordzee

Ben Stiefelbagen en Klaudie Bartelink hielden een interessant verhaal over de wereld vlak voor onze kust die we toch nooit zien. Een verslag volgt.

 

Woensdag 1 november: Het geheim van Ockenburgh

Tomas Ross is één van Nederlands bekendste thrillerschrijvers. Hij woont in Den Haag en is de geestelijke vader van de Nederlandse faction, de mix van fictie en non-fictie. Succesvol scenarioschrijver van films en TV-series. Meervoudig winnaar van de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandse detective. Zijn immense kennis van zaken over het spel van de geheime diensten rondom de Tweede Wereldoorlog in Den Haag zal hij in Kasserie Ockenburgh uit de doeken doen. 

 

Wat zich in en rond het landgoed afspeelde.
Op 10 mei 1940, bij het begin van de inval van de Duitsers in Nederland, landt generaal von Sponeck met zijn parachutisten bij Ockenburgh. Op zak heeft de generaal een lijst met belangrijke personen die in Den Haag en omstreken wonen. Zo stonden op de lijst o.a. de namen van de koninklijke familie en belangrijke politici. Was het de bedoeling van de Fallschirmjäger om deze VIP’ s te arresteren? Of
zaten er zelfs andere bedoelingen achter? Welk spel speelden zowel de Duitse als Nederlandse en Britse geheime diensten in de aanloop naar mei 1940? Door het onverwachte verzet van de Nederlandse troepen bij Ockenburgh moesten de Duitsers hun plannen met de lijst van generaal von Sponeck opgeven. Maar het spel van de geheime diensten dat bij Ockenburgh begon was nog lang niet afgelopen. Tomas Ross neemt u mee in een geschiedenisles die u nooit op school hebt gekregen.

Terugblikken

Eerste OCK Podium Classique in Ockenburgh een overweldigend succes

Maria Pedano zingt begeleid door haar zuster Anuschka de sterren van de hemel

Het eerste OCK Podium Classique  vrijdag 5 oktober 2017 in Kasserie OCK op Buitenplaats Ockenburgh kan direct al een blijver worden. Alleen al de wonderkinderen Maria en Anuschka Pedano met hobo en altviool maakten samen met pianist Florian Verweij op piano van dit eerste podium met uitsluitend klassieke muziek een groot succes. Daarbij zong Maria ook nog eens de sterren van de hemel. Voor het publiek was het volkomen duidelijk waarom alle drie winnaar van het Prinses Christina Concours waren. Naast dit succesvolle trio waren er ook nog het jonge verrassende Hellendaal Violenkwartet, het Kralingen Klassiek Ensemble, Katja Dirven als celliste, gitariste Wilma Tangel en het Westlandse Strijkensemble Muziekmeesters

Het publiek was verrast en had grote waardering voor het leuke, lichte programma. Zoveel kwaliteit op het podium leverde staande ovaties op! Voor herhaling zeker vatbaar was het geluid uit het publiek en van musici. In het voorjaar komt er opnieuw een OCK Podium Classique. Een nieuwe traditie is begonnen.

 

 

Zomer Ock op 26 augustus was een groot feest!

Vanaf het eerste welkom met het violenkwartet in de nieuwe moestuin tot en met de afsluitende band TABS die met een spetterend optreden de honderden dansende bezoekers onder de 800 losgelaten ballonnen in een top sfeer brachten. Dat was Zomer Ock in onverwacht zomerse temperaturen.

En daar tussendoor. Op het kleine aanhangerpodium, Petra Bassant en Wiarda Beckman en de bluesgroep Alex en Will met hun Missippi blues en zoveel andere optredens.

Het festival had als thema: 1967 the summer of love, nu 50 jaar geleden. In theatermomenten en bij vele optredens kwam dit terug. Liefde is ook trouwen. Wilde je trouwen in de kleine trouwzaal dan was dat geen probleem. Dat werd geregeld met sluier en hoge hoed. Wilde je je toekomst horen over de liefde in je leven, dan was er een duo dat je via de glazen bol de toekomst kon voorspellen. En op het veld waren steeds andere optredens. Ook de acrobatiek boven het publiek maakte er een paradeachtig sfeertje van. Opvallend en sterk was het optreden van de Italiaanse zanger Roberto Galanto. Ook Kummel met folkloristische muziek kreeg een groot publiek. Maar een van de meest verrassende optredens was wel die van Koba, die met liedjes als: ‘ik doe wat ik doe, en vraag niet waarom’ een grote reeks sterke vrouwenliedjes in een nachtclubachtige sfeer bracht. In het inmiddels donker geworden Ockenburgh bleef het nog urenlang sfeervol en gezellig.

Dank aan jullie allemaal en alle vrijwilligers die dit festival mogelijk maakten.

Het werd met recht een kleine Parade. Kijk voor foto’s in de fotogallerij.

Een uniek festival dat met Winter Ock op 15 december zijn vervolg weer krijgt. Zorg dat je erbij bent.

Terugblik op Podium Ock op 10 maart

Van opera tot populair Italiaans, Het was te horen bij Roberto Galanto en zijn band. It’s Wonderful met een Italiaans accent en prachtig vertolkt. Het deuntje bleef me nog dagen achtervolgen. De bijzondere combinatie van opera, populaire Italiaanse liedjes en Jazz werd zeer gewaardeerd. Er is goed te horen dat professionele musici met ervaring de swung maakten. We kregen een kort lesje speelse piano muziek van Jos Vranken en ook de troubadour Musonius wist met zijn sonore stem en scherpe teksten te prikkelen. Meezingen met een speels lied ligt dan ook voor de hand. En als afsluiting was er een theatermaakster met mooie speelse teksten. Uitstekend begeleid op gitaar en keyboard. ER was goed te horen dat de groep goed geschoold is op de Rockacademie en dat Dwaalkat al de nodige prijzen heeft binnengesleept. Dat belooft wat voor het theater. Je zult haar daar vaak aan gaan treffen.

Terugblik op Winter Ock, het nieuwe Winterfestival van Ockenburgh:

16 december Winter Ock, Lichtjesfeest en kerstmarkt. Was er vorig jaar een bescheiden kerstmarkt/lichtjesavond op de veranda van Villa Ockenburgh, dit jaar werd een drieslag gemaakt: kerstmarkt, lichtjesfeest en het Open Podium Winter OCK, bij en in de Kasserie. Na het succesvolle Zomer Ock nu dus ook een Winter Ock.

Er was al snel in de middag een gezellige drukte op de kerstmarkt en in de Kasserie die tot ’s avonds laat aanhield. Binnen gaf de welbekende Marcel Verreck een aftrap. Orkest Tavenu uit Loosduinen, zette in de speciaal opgebouwde verwarmde tent de kerstsfeer op een indrukwekkende leuke manier neer. De honderden gasten vermaakten zich prima en genoten ook van de heerlijke hapjes van de Kasserie

Meezingband De Maxima’s trad binnen en buiten op met eigen teksten op wereldberoemde kerstnummers. Zij speelden in het donker voor het aansteken van de kerstboom. Daarna sprak wethouder Joris Wijsmuller voordat hij de lichtjes in de kerstboom aanstak, lovende woorden over de inzet Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Hij zag de toekomst rooskleurig tegemoet. Begin volgend jaar zal – na het gereed komen van de cascorenovatie – de Villa in eigendom aan de stichting worden overgedragen.

Onze eigen Jacob Westerbaen droeg gedichten voor. Close-harmonygroep Pitch Control startte vanuit een flash mob hun stijlvolle optreden en singersong writer Koosje zette topkwaliteit neer met haar eigen teksten en eigen band. En overal was Tougou`dougou te vinden. Drums, jembées en allerlei verrassende muziekinstrumenten waren te horen zowel binnen als buiten.

Eef & Co sloot de avond muzikaal af voor de dansende mensen met bluegrass, rockabilly & country. Een prachtig festival met een sterk programma. Dank aan Rosehip van Parnassia voor muziek en licht en de mensen van de Stichting Anton Constandse voor de beveiliging en het toezicht.

Zo is er een nieuw winterfestival ontstaan in Ockenburgh.

Veel meer foto’s zie je in de fotogalerij van deze site.

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten