Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

Open Podium

Podium Ock is een niet meer weg te denken podium met verrassende optredens en de festivals Zomer Ock en Winter Ock.

Reserveer voor Ock Podium Klassiek

Vrijdag 6 oktober Ock podium Classique

Voor het eerst organiseert Ock Podium een avond met klassieke muziek. En direct hebben we de grootste talenten van nu in huis!

Talent is ongelijk verdeeld. Zie bijvoorbeeld de 14-jarige talentvolle hoboïste Maria Pedano.  En daarnaast gaat ook het zingen van Franse chansons haar jaloersmakend goed af. In 2016 won ze zowel het Concours de la Chanson en met haar hobospel het Prinses Christina Concours. Ze speelde en zong ook bij Podium Witteman.

Dit is prachtig en wonderbaarlijk mooi! In Podium Ock Klassiek komt Maria samen met net zo talentvolle zus Anuschka, altvioliste en pianist Florian Verweij hun talenten demonstreren. Gaat dat zien!

 

 

 

 

Het Hellendaal violenkwartet brengt de Roemeense volksdansen van Bartok. Het kwartet speelde onlangs al bij ons op het festival Zomer Ock. Katja Dirven leidt dit violenkwartet. De uit de Oekraïne afkomstige Katja is artistiek directeur van het Hellendaal Instituut en zij speelt zelf cello in diverse orkesten. Zij licht ons programma toe en maakt het toegankelijk en educatief en speelt 6 oktober zelf cello.

Verder leidt zij het 8 man sterke Kralingen Klassiek Ensemble. Een orkest met 8 verschillende instrumenten. Krachtig en dynamisch.

Wilma Tangel komt met Zuidamerikaanse klassiek gitaarmuziek en er is ook een violen ensemble de Muziekmeesters uit ’s Gravenzande.

Een proeverij met talentvolle musici in de klassieke ambiance. Een aanrader!

Kom op 6 oktober vanaf 18.00 uur al in de sfeer met onze daghap en muziek. Het concert begint om 20.00 uur.

Terugblikken

 

Zomer Ock op 26 augustus was een groot feest!

Vanaf het eerste welkom met het violenkwartet in de nieuwe moestuin tot en met de afsluitende band TABS die met een spetterend optreden de honderden dansende bezoekers onder de 800 losgelaten ballonnen in een top sfeer brachten. Dat was Zomer Ock in onverwacht zomerse temperaturen.

En daar tussendoor. Op het kleine aanhangerpodium, Petra Bassant en Wiarda Beckman en de bluesgroep Alex en Will met hun Missippi blues en zoveel andere optredens.

Het festival had als thema: 1967 the summer of love, nu 50 jaar geleden. In theatermomenten en bij vele optredens kwam dit terug. Liefde is ook trouwen. Wilde je trouwen in de kleine trouwzaal dan was dat geen probleem. Dat werd geregeld met sluier en hoge hoed. Wilde je je toekomst horen over de liefde in je leven, dan was er een duo dat je via de glazen bol de toekomst kon voorspellen. En op het veld waren steeds andere optredens. Ook de acrobatiek boven het publiek maakte er een paradeachtig sfeertje van. Opvallend en sterk was het optreden van de Italiaanse zanger Roberto Galanto. Ook Kummel met folkloristische muziek kreeg een groot publiek. Maar een van de meest verrassende optredens was wel die van Koba, die met liedjes als: ‘ik doe wat ik doe, en vraag niet waarom’ een grote reeks sterke vrouwenliedjes in een nachtclubachtige sfeer bracht. In het inmiddels donker geworden Ockenburgh bleef het nog urenlang sfeervol en gezellig.

Dank aan jullie allemaal en alle vrijwilligers die dit festival mogelijk maakten.

Het werd met recht een kleine Parade. Kijk voor foto’s in de fotogallerij.

Een uniek festival dat met Winter Ock op 15 december zijn vervolg weer krijgt. Zorg dat je erbij bent.

Terugblik op Podium Ock op 10 maart

Van opera tot populair Italiaans, Het was te horen bij Roberto Galanto en zijn band. It’s Wonderful met een Italiaans accent en prachtig vertolkt. Het deuntje bleef me nog dagen achtervolgen. De bijzondere combinatie van opera, populaire Italiaanse liedjes en Jazz werd zeer gewaardeerd. Er is goed te horen dat professionele musici met ervaring de swung maakten. We kregen een kort lesje speelse piano muziek van Jos Vranken en ook de troubadour Musonius wist met zijn sonore stem en scherpe teksten te prikkelen. Meezingen met een speels lied ligt dan ook voor de hand. En als afsluiting was er een theatermaakster met mooie speelse teksten. Uitstekend begeleid op gitaar en keyboard. ER was goed te horen dat de groep goed geschoold is op de Rockacademie en dat Dwaalkat al de nodige prijzen heeft binnengesleept. Dat belooft wat voor het theater. Je zult haar daar vaak aan gaan treffen.

Terugblik op Winter Ock, het nieuwe Winterfestival van Ockenburgh:

16 december Winter Ock, Lichtjesfeest en kerstmarkt. Was er vorig jaar een bescheiden kerstmarkt/lichtjesavond op de veranda van Villa Ockenburgh, dit jaar werd een drieslag gemaakt: kerstmarkt, lichtjesfeest en het Open Podium Winter OCK, bij en in de Kasserie. Na het succesvolle Zomer Ock nu dus ook een Winter Ock.

Er was al snel in de middag een gezellige drukte op de kerstmarkt en in de Kasserie die tot ’s avonds laat aanhield. Binnen gaf de welbekende Marcel Verreck een aftrap. Orkest Tavenu uit Loosduinen, zette in de speciaal opgebouwde verwarmde tent de kerstsfeer op een indrukwekkende leuke manier neer. De honderden gasten vermaakten zich prima en genoten ook van de heerlijke hapjes van de Kasserie

Meezingband De Maxima’s trad binnen en buiten op met eigen teksten op wereldberoemde kerstnummers. Zij speelden in het donker voor het aansteken van de kerstboom. Daarna sprak wethouder Joris Wijsmuller voordat hij de lichtjes in de kerstboom aanstak, lovende woorden over de inzet Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Hij zag de toekomst rooskleurig tegemoet. Begin volgend jaar zal – na het gereed komen van de cascorenovatie – de Villa in eigendom aan de stichting worden overgedragen.

Onze eigen Jacob Westerbaen droeg gedichten voor. Close-harmonygroep Pitch Control startte vanuit een flash mob hun stijlvolle optreden en singersong writer Koosje zette topkwaliteit neer met haar eigen teksten en eigen band. En overal was Tougou`dougou te vinden. Drums, jembées en allerlei verrassende muziekinstrumenten waren te horen zowel binnen als buiten.

Eef & Co sloot de avond muzikaal af voor de dansende mensen met bluegrass, rockabilly & country. Een prachtig festival met een sterk programma. Dank aan Rosehip van Parnassia voor muziek en licht en de mensen van de Stichting Anton Constandse voor de beveiliging en het toezicht.

Zo is er een nieuw winterfestival ontstaan in Ockenburgh.

Veel meer foto’s zie je in de fotogalerij van deze site.

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten