Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

Open Podium

Podium Ock is een niet meer weg te denken podium met verrassende optredens en de festivals Zomer Ock en Winter Ock.

Klik hier voor flyer

Valentijnsdiner
zaterdag 10 februari 18.00 uur
Kosten € 40,00

Inschrijven


Woensdag 24 januari: Ontdek de onbekende Noordzee

Ben Stiefelbagen en Klaudie Bartelink hielden een interessant verhaal over de wereld vlak voor onze kust die we toch nooit zien. Een verslag volgt.

 

Woensdag 1 november: Het geheim van Ockenburgh

Tomas Ross is één van Nederlands bekendste thrillerschrijvers. Hij woont in Den Haag en is de geestelijke vader van de Nederlandse faction, de mix van fictie en non-fictie. Succesvol scenarioschrijver van films en TV-series. Meervoudig winnaar van de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandse detective. Zijn immense kennis van zaken over het spel van de geheime diensten rondom de Tweede Wereldoorlog in Den Haag zal hij in Kasserie Ockenburgh uit de doeken doen. 

 

Wat zich in en rond het landgoed afspeelde.
Op 10 mei 1940, bij het begin van de inval van de Duitsers in Nederland, landt generaal von Sponeck met zijn parachutisten bij Ockenburgh. Op zak heeft de generaal een lijst met belangrijke personen die in Den Haag en omstreken wonen. Zo stonden op de lijst o.a. de namen van de koninklijke familie en belangrijke politici. Was het de bedoeling van de Fallschirmjäger om deze VIP’ s te arresteren? Of
zaten er zelfs andere bedoelingen achter? Welk spel speelden zowel de Duitse als Nederlandse en Britse geheime diensten in de aanloop naar mei 1940? Door het onverwachte verzet van de Nederlandse troepen bij Ockenburgh moesten de Duitsers hun plannen met de lijst van generaal von Sponeck opgeven. Maar het spel van de geheime diensten dat bij Ockenburgh begon was nog lang niet afgelopen. Tomas Ross neemt u mee in een geschiedenisles die u nooit op school hebt gekregen.

Terugblikken

Eerste OCK Podium Classique in Ockenburgh een overweldigend succes

Maria Pedano zingt begeleid door haar zuster Anuschka de sterren van de hemel

Het eerste OCK Podium Classique  vrijdag 5 oktober 2017 in Kasserie OCK op Buitenplaats Ockenburgh kan direct al een blijver worden. Alleen al de wonderkinderen Maria en Anuschka Pedano met hobo en altviool maakten samen met pianist Florian Verweij op piano van dit eerste podium met uitsluitend klassieke muziek een groot succes. Daarbij zong Maria ook nog eens de sterren van de hemel. Voor het publiek was het volkomen duidelijk waarom alle drie winnaar van het Prinses Christina Concours waren. Naast dit succesvolle trio waren er ook nog het jonge verrassende Hellendaal Violenkwartet, het Kralingen Klassiek Ensemble, Katja Dirven als celliste, gitariste Wilma Tangel en het Westlandse Strijkensemble Muziekmeesters

Het publiek was verrast en had grote waardering voor het leuke, lichte programma. Zoveel kwaliteit op het podium leverde staande ovaties op! Voor herhaling zeker vatbaar was het geluid uit het publiek en van musici. In het voorjaar komt er opnieuw een OCK Podium Classique. Een nieuwe traditie is begonnen.

 

 

Zomer Ock op 26 augustus was een groot feest!

Vanaf het eerste welkom met het violenkwartet in de nieuwe moestuin tot en met de afsluitende band TABS die met een spetterend optreden de honderden dansende bezoekers onder de 800 losgelaten ballonnen in een top sfeer brachten. Dat was Zomer Ock in onverwacht zomerse temperaturen.

En daar tussendoor. Op het kleine aanhangerpodium, Petra Bassant en Wiarda Beckman en de bluesgroep Alex en Will met hun Missippi blues en zoveel andere optredens.

Het festival had als thema: 1967 the summer of love, nu 50 jaar geleden. In theatermomenten en bij vele optredens kwam dit terug. Liefde is ook trouwen. Wilde je trouwen in de kleine trouwzaal dan was dat geen probleem. Dat werd geregeld met sluier en hoge hoed. Wilde je je toekomst horen over de liefde in je leven, dan was er een duo dat je via de glazen bol de toekomst kon voorspellen. En op het veld waren steeds andere optredens. Ook de acrobatiek boven het publiek maakte er een paradeachtig sfeertje van. Opvallend en sterk was het optreden van de Italiaanse zanger Roberto Galanto. Ook Kummel met folkloristische muziek kreeg een groot publiek. Maar een van de meest verrassende optredens was wel die van Koba, die met liedjes als: ‘ik doe wat ik doe, en vraag niet waarom’ een grote reeks sterke vrouwenliedjes in een nachtclubachtige sfeer bracht. In het inmiddels donker geworden Ockenburgh bleef het nog urenlang sfeervol en gezellig.

Dank aan jullie allemaal en alle vrijwilligers die dit festival mogelijk maakten.

Het werd met recht een kleine Parade. Kijk voor foto’s in de fotogallerij.

Een uniek festival dat met Winter Ock op 15 december zijn vervolg weer krijgt. Zorg dat je erbij bent.

Terugblik op Podium Ock op 10 maart

Van opera tot populair Italiaans, Het was te horen bij Roberto Galanto en zijn band. It’s Wonderful met een Italiaans accent en prachtig vertolkt. Het deuntje bleef me nog dagen achtervolgen. De bijzondere combinatie van opera, populaire Italiaanse liedjes en Jazz werd zeer gewaardeerd. Er is goed te horen dat professionele musici met ervaring de swung maakten. We kregen een kort lesje speelse piano muziek van Jos Vranken en ook de troubadour Musonius wist met zijn sonore stem en scherpe teksten te prikkelen. Meezingen met een speels lied ligt dan ook voor de hand. En als afsluiting was er een theatermaakster met mooie speelse teksten. Uitstekend begeleid op gitaar en keyboard. ER was goed te horen dat de groep goed geschoold is op de Rockacademie en dat Dwaalkat al de nodige prijzen heeft binnengesleept. Dat belooft wat voor het theater. Je zult haar daar vaak aan gaan treffen.

Terugblik op Winter Ock, het nieuwe Winterfestival van Ockenburgh:

16 december Winter Ock, Lichtjesfeest en kerstmarkt. Was er vorig jaar een bescheiden kerstmarkt/lichtjesavond op de veranda van Villa Ockenburgh, dit jaar werd een drieslag gemaakt: kerstmarkt, lichtjesfeest en het Open Podium Winter OCK, bij en in de Kasserie. Na het succesvolle Zomer Ock nu dus ook een Winter Ock.

Er was al snel in de middag een gezellige drukte op de kerstmarkt en in de Kasserie die tot ’s avonds laat aanhield. Binnen gaf de welbekende Marcel Verreck een aftrap. Orkest Tavenu uit Loosduinen, zette in de speciaal opgebouwde verwarmde tent de kerstsfeer op een indrukwekkende leuke manier neer. De honderden gasten vermaakten zich prima en genoten ook van de heerlijke hapjes van de Kasserie

Meezingband De Maxima’s trad binnen en buiten op met eigen teksten op wereldberoemde kerstnummers. Zij speelden in het donker voor het aansteken van de kerstboom. Daarna sprak wethouder Joris Wijsmuller voordat hij de lichtjes in de kerstboom aanstak, lovende woorden over de inzet Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Hij zag de toekomst rooskleurig tegemoet. Begin volgend jaar zal – na het gereed komen van de cascorenovatie – de Villa in eigendom aan de stichting worden overgedragen.

Onze eigen Jacob Westerbaen droeg gedichten voor. Close-harmonygroep Pitch Control startte vanuit een flash mob hun stijlvolle optreden en singersong writer Koosje zette topkwaliteit neer met haar eigen teksten en eigen band. En overal was Tougou`dougou te vinden. Drums, jembées en allerlei verrassende muziekinstrumenten waren te horen zowel binnen als buiten.

Eef & Co sloot de avond muzikaal af voor de dansende mensen met bluegrass, rockabilly & country. Een prachtig festival met een sterk programma. Dank aan Rosehip van Parnassia voor muziek en licht en de mensen van de Stichting Anton Constandse voor de beveiliging en het toezicht.

Zo is er een nieuw winterfestival ontstaan in Ockenburgh.

Veel meer foto’s zie je in de fotogalerij van deze site.

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten