Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

← Terug naar overzicht

De Ockenburghse Markt 7 oktober – smaakt dat naar meer


Achter de schermen wordt hard gewerkt door Linda Zwinkels (de oprichtster van de Zuidermrkt in Amsterdam (www.zuidermrkt.nl) om onze gedroomde zaterdag-vers-markt te realiseren.

Op 7 oktober a.s. zal een deel van de parkeerplaats achter de villa omgetoverd worden  tot een gezellige smulmarkt, met kramen uit Westland en Den Haag vol prachtige verse bloemen en eetbare producten. Ook zullen de vrijwilligers van SHBO er een kraam hebben, met heerlijkheden uit de moestuin en omgeving. Het is letterlijk en figuurlijk een proefmarkt. We zijn benieuwd naar uw feed back. Voor suggesties en ideeën, mailt u naar:markt@buitenplaatsockenburgh.nl

Smaakt het naar meer, dan gaan we er zeker mee door!

Waarom dit initiatief? Omdat het zo helemaal aansluit bij ons streven om met Buitenplaats Ockenburgh te verbinden. Ooit was Jacob Westerbaen, stichter van Ockenburgh, degene die begon met telen. Hij wordt genoemd als een van de grondleggers onder de Westlandse tuinbouw. Loosduinen was jaren later het het middelpunt van de ‘wortelteelt’. Vandaar de bijnaam van de Loosduiners: peenbuikers. Zo werd Westland de grote ‘groentewinkel’ van Den Haag. Die verbinding leggen we opnieuw, door Westlandse en Haagse verkopers en buurtbewoners bij elkaar te brengen.

Dus wilt u na voetbal, golf of hockey nog iets leuks doen op zaterdag 7 oktober, ga dan even met de fiets naar uw geliefde Buitenplaats Ockenburgh voor iets lekkers voor het weekeinde… Daarna een praatje met een bekende en een lekker kopje koffie of lunch bij de Kasserie en uw zaterdag kan niet meer stuk. U bent welkom op 7 oktober van 10.00 uur -16.00 uur op de parkeerplaats achter villa Ockenburgh – Monsterseweg 4. Er kan op die dag dus niet geparkeerd worden op deze plek, behalve voor bezoekers die slecht ter been zijn. Een feit waar we langzaam aan zullen moeten gaan wennen. Ockenburgh zal auto-luw moeten worden in de toekomst. Een Natura 2000 gebied houdt niet van veel auto’s en CO2 uitstoot. Pak dus zo veel mogelijk de fiets of neem de benenwagen.

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten