← Terug naar overzicht

Lichtjesavond 2018 was koud, maar hartverwarmend

Lichtjesavond 2018

 

Lichtjes, lichtjes en nog eens lichtjes was het vrijdag 14 december wat de kerstklok sloeg op Buitenplaats Ockenburgh. Wat is een Lichtjesavond ook zonder lichtjes, maar ook zonder kerstman, kerstliederen en dat warme saamhorigheidsgevoel van ‘vrede op aarde’. Vuurkorven verwarmden koude handen. De hoofden, inclusief oren verpakt in wollen mutsen en de warme chocolademelk en glühwein gingen er in als koek.

Er was veel belangstelling voor deze gezellige, bijna ouderwetse viering.

Kinderen en volwassenen keken hun ogen uit in de vele originele kijkdozen. Maar liefst 36 verrassende, grote en kleine, dozen met ziel en zaligheid in elkaar geknutseld door de vrijwilligers van Ockenburgh. Er was een enorme iglo waarin men zich kon vergapen aan een wondere witte wereld en waarin de bezoekers zelf konden rondlopen. Lekker warm stond de sneeuwpop binnen in het gebouw waar je van buitenaf door de ramen naar binnen kon kijken.

Zoveel verschillende creaties , om naar te kijken, of om te bewegen, te draaien, of te schuiven, trekken, duwen, rollen, geluid-makend, van binnenuit verlicht. Het grasveld was bezaaid met schitterende, verlichte gloeiwormen, uitgeleend door de Kunstenaarsvereniging KoPs. Deze maakten de bijzondere sfeer compleet. In de grote kerstboom hingen ballen, die door kleine bezoekers van de kasserie in de weken voor dit evenement, gekleurd waren.

Het ontsteken van de lichtjes werd vooraf gegaan door een toespraak van Petra Brekelmans ( voorzitter van de stichting) . Hierin schetste zij in het kort het verloop van het proces waarin vrijwilligers, buurtgenoten, een verpauperd landhuis, opknappen en weer onder de mensen tot leven laat komen Hekstenketel

Het koor De Heksenketel, had de bezem thuisgelaten en zich gehuld in kersttrui en inclusief kerstmuts. De vrouwen zongen bij de kerstboom: ” Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft….. “, waarna de lichtjes in de boom aangingen. Een feeëriek, bijna ontroerend moment! Het koor nam het publiek al zingend mee naar de tent waar nog vele winterse liedjes werden gezongen werden. Als afsluiter was er een optreden van Valentijn Twisk .

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten