Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

Home

Beste bezoeker van Buitenplaats Ockenburgh,

Langzamerhand ontwaakt Nederland weer na de Corona pandemie. Door het verruimen van de regels van het RIVM komt er ook weer wat meer ruimte op Buitenplaats Ockenburgh. De vrijwilligers, werken weer met ruime afstand in de moestuin, de opknap van de kas en in de bouw.

De stichting heeft, na een gedegen selectie proces, een ervaren en passende horeca partner gevonden om de volledige horeca te gaan verzorgen op de buitenplaats. Daarnaast zullen er onder hun vleugels leerlingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleid en opgeleid naar betaald werk.

Op dinsdag 9 juni is de ‘Kas’ weer open gegaan voor koffie/thee met een lekkere taarten-selectie uit eigen keuken en een kleine kaart met lokale lekkernijen voor lunch en diner. Kom met de gepaste 1.5 meter afstand vooral weer genieten van de mooie buitenplaats.

De restauratie van Villa Ockenburgh bevindt zich in de laatste fase. We verwachten dat de villa medio juli zal worden opgeleverd. Het schilderen, aftimmeren en inrichten gaat dan gebeuren. We verwachten dat restaurant ‘Villa Ockenburgh’ met haar multi-bruikbare zalen in september haar deuren zal openen.

Heeft u vragen over de horeca? Neem dan contact op met restaurant@villaockenburgh.nl
Heeft u vragen over de stichting? Neemt u dan contact op met info@buitenplaatsockenburgh.nl

Hartelijke groet en tot binnenkort!

Het bestuur van Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh en onze partners van Villa Ockenburgh BV

De Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO) heeft als doelstelling: de historische buitenplaats Ockenburgh behouden en kleinschalig, breedgedragen en duurzaam ontwikkelen voor de toekomst. Dit door een bundeling van krachten van ieder die Ockenburgh een warm hart toedraagt. De Stichting heeft een (ook culturele) ANBI-status.

Wij willen de buitenplaats restaureren en een passende sociaal-maatschappelijke, educatieve en culturele functie geven, welke zichzelf in de toekomst financieel moet kunnen bedruipen. Hierdoor zal de toekomst van de historische buitenplaats gewaarborgd blijven. We bundelen de krachten om ons doel te bereiken: we werken samen met de Gemeente Den Haag, de Provincie Zuid Holland, veel getalenteerde vrijwilligers, (lokale) maatschappelijk betrokken bedrijven, sponsoren en donateurs, verschillende fondsen en scoutingvereniging De Rimboejagers. In deze video maken wij ons initiatief duidelijk.

Onze Stichting stelt de volgende drie waarden voorop:

  • Historie: Restauratie en laagdrempelige herbestemming van de historische buitenplaats Ockenburgh
  • Mensen: Iedereen mag zijn of haar steentje bijdragen! Vrijwilligers, ouderen, jongeren, stagiaires en professionals. Ook donateurs en vrienden van onze stichting zijn van harte welkom. Kortom, maatschappelijke betrokkenheid staat centraal zowel bij de Stichting als bij Brasserie OCK
  • Natuur: De natuur respecteren, dus zo min mogelijk bouwen in het Natura 2000 gebied.

Samen met de gemeente Den Haag werd een plan gemaakt om de historische buitenplaats met elkaar te kunnen borgen voor de toekomstige generaties. Om dit plan te kunnen realiseren werd in juni 2015 een intentie overeenkomst getekend tussen de gemeente Den Haag en de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Hierin werden afspraken gemaakt om succes te kunnen boeken en te kunnen onderzoeken of dit burgerinitiatief levensvatbaar was in een haalbaarheidsstudie. SHBO zorgde dat in september 2015 in villa Ockenburgh, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor de buurt kwam: Brasserie OCK. Ook werd er door vrijwilligers een evenementenprogramma ontwikkeld om Ockenburgh weer een welkome plek te maken voor een breed publiek. SHBO verbond zich aan de afspraak om aanvullende fondsen te werven voor restauratie en herstel, nadat de gemeente Den Haag de casco restauratie heeft voltooid.

Lees meer.

 

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten