Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

Home

Beste bezoeker van Buitenplaats Ockenburgh,

Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus, is het bestuur van de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh tot het besluit gekomen om alle vrijwilligersbijeenkomsten af te lasten tot aan maandag 6 april. Als maatschappelijke beweging voelen wij de verantwoordelijkheid om de verspreiding van het corona virus te vertragen en zodoende de kwetsbare mensen in onze samenleving te beschermen. Juist vanwege onze onderlinge verbondenheid is het belangrijk om nu dit moeilijke besluit te maken in het algemeen belang. We vertrouwen op uw begrip en respect voor dit besluit.

Brasserie OCK heeft haar deuren op zondag 15 maart al moeten sluiten. Tot 6 april zijn alle reserveringen en evenementen geannuleerd. Vanzelfsprekend hopen wij dat de Brasserie na deze datum weer geopend kan worden. Als de corona crisis voorbij is, doe dan een goede daad voor onze ondernemer, ontmoet elkaar weer in de Brasserie en vier het op buitenplaats Ockenburgh!

Afhankelijk van de richtlijnen en de adviezen van het RIVM en onze overheid hopen wij dat ons culturele evenementen programma vanaf juni weer van start kan gaan met de Dag van het Kasteel op maandag 1 juni. Wij voorzien dat de huidige gebeurtenissen hun weerslag zullen hebben op onze culturele programmering, de bouw en de geplande opening van het nieuwe horeca leerwerkbedrijf in de villa in juni. Zodra we meer informatie hebben, zullen wij hierover berichten in onze nieuwsbrief.

Totdat wij elkaar weer ontmoeten op de buitenplaats, vragen wij u uw verhalen met ons te delen via info@buitenplaatsockenburgh.nl. We hopen tot een bijzondere en verbindende uitgave van onze nieuwsbrief te komen.

Blijft u vooral in contact met elkaar en met ons!

Met vriendelijke groet,


Het SHBO bestuur

De Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO) heeft als doelstelling: de historische buitenplaats Ockenburgh behouden en kleinschalig, breedgedragen en duurzaam ontwikkelen voor de toekomst. Dit door een bundeling van krachten van ieder die Ockenburgh een warm hart toedraagt. De Stichting heeft een (ook culturele) ANBI-status.

Wij willen de buitenplaats restaureren en een passende sociaal-maatschappelijke, educatieve en culturele functie geven, welke zichzelf in de toekomst financieel moet kunnen bedruipen. Hierdoor zal de toekomst van de historische buitenplaats gewaarborgd blijven. We bundelen de krachten om ons doel te bereiken: we werken samen met de Gemeente Den Haag, de Provincie Zuid Holland, veel getalenteerde vrijwilligers, (lokale) maatschappelijk betrokken bedrijven, sponsoren en donateurs, verschillende fondsen en scoutingvereniging De Rimboejagers. In deze video maken wij ons initiatief duidelijk.

Onze Stichting stelt de volgende drie waarden voorop:

  • Historie: Restauratie en laagdrempelige herbestemming van de historische buitenplaats Ockenburgh
  • Mensen: Iedereen mag zijn of haar steentje bijdragen! Vrijwilligers, ouderen, jongeren, stagiaires en professionals. Ook donateurs en vrienden van onze stichting zijn van harte welkom. Kortom, maatschappelijke betrokkenheid staat centraal zowel bij de Stichting als bij Brasserie OCK
  • Natuur: De natuur respecteren, dus zo min mogelijk bouwen in het Natura 2000 gebied.

Samen met de gemeente Den Haag werd een plan gemaakt om de historische buitenplaats met elkaar te kunnen borgen voor de toekomstige generaties. Om dit plan te kunnen realiseren werd in juni 2015 een intentie overeenkomst getekend tussen de gemeente Den Haag en de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Hierin werden afspraken gemaakt om succes te kunnen boeken en te kunnen onderzoeken of dit burgerinitiatief levensvatbaar was in een haalbaarheidsstudie. SHBO zorgde dat in september 2015 in villa Ockenburgh, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor de buurt kwam: Brasserie OCK. Ook werd er door vrijwilligers een evenementenprogramma ontwikkeld om Ockenburgh weer een welkome plek te maken voor een breed publiek. SHBO verbond zich aan de afspraak om aanvullende fondsen te werven voor restauratie en herstel, nadat de gemeente Den Haag de casco restauratie heeft voltooid.

Lees meer.

 

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten