Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

Home

De Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO) heeft als doelstelling: de historische buitenplaats Ockenburgh behouden en kleinschalig, breedgedragen en duurzaam ontwikkelen voor de toekomst. Dit door een bundeling van krachten van ieder die Ockenburgh een warm hart toedraagt. De Stichting heeft een (ook culturele) ANBI-status.

Wij willen de buitenplaats restaureren en een passende sociaal-maatschappelijke, educatieve en culturele functie geven, welke zichzelf in de toekomst financieel moet kunnen bedruipen. Hierdoor zal de toekomst van de historische buitenplaats gewaarborgd blijven. We bundelen de krachten om ons doel te bereiken: we werken samen met de Gemeente Den Haag, de Provincie Zuid Holland, veel getalenteerde vrijwilligers, (lokale) maatschappelijk betrokken bedrijven, sponsoren en donateurs, verschillende fondsen en scoutingvereniging De Rimboejagers. In deze video maken wij ons initiatief duidelijk.

Onze Stichting stelt de volgende drie waarden voorop:

  • Historie: Restauratie en laagdrempelige herbestemming van de historische buitenplaats Ockenburgh
  • Mensen: Iedereen mag zijn of haar steentje bijdragen! Vrijwilligers, ouderen, jongeren, stagiaires en professionals. Ook donateurs en vrienden van onze stichting zijn van harte welkom. Kortom, maatschappelijke betrokkenheid staat centraal zowel bij de Stichting als bij Brasserie OCK
  • Natuur: De natuur respecteren, dus zo min mogelijk bouwen in het Natura 2000 gebied.

Samen met de gemeente Den Haag werd een plan gemaakt om de historische buitenplaats met elkaar te kunnen borgen voor de toekomstige generaties. Om dit plan te kunnen realiseren werd in juni 2015 een intentie overeenkomst getekend tussen de gemeente Den Haag en de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Hierin werden afspraken gemaakt om succes te kunnen boeken en te kunnen onderzoeken of dit burgerinitiatief levensvatbaar was in een haalbaarheidsstudie. SHBO zorgde dat in september 2015 in villa Ockenburgh, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor de buurt kwam: Brasserie OCK. Ook werd er door vrijwilligers een evenementenprogramma ontwikkeld om Ockenburgh weer een welkome plek te maken voor een breed publiek. SHBO verbond zich aan de afspraak om aanvullende fondsen te werven voor restauratie en herstel, nadat de gemeente Den Haag de casco restauratie heeft voltooid.

Lees meer.

 

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten