Gezocht: Sociale horecaondernemer op Buitenplaats Ockenburgh

Buitenplaats Ockenburgh staat in de omgeving van Den Haag bekend als een bijzondere ontmoetingsplek midden in de bossen van het Landgoed Ockenburgh. Vanaf het terras van “Brasserie Ock”, gevestigd in de glazen kas achter de moestuin, heeft men uitzicht op het historische erfgoed ‘Villa Ockenburgh’. De villa staat al enige tijd achter bouwhekken wachtend op haar renovatie. Het is wellicht minder bekend dat deze bijzondere plek het resultaat is van de belangeloze inzet van vele buurtbewoners, bedrijven en sponsoren. Een mooi voorbeeld van hoe de participatiemaatschappij echt werkt. Wekelijks zorgen de vrijwilligers van Buitenplaats Ockenburgh voor het onderhoud van de historische moestuin, het technisch onderhoud van de buitenplaats, een uitgebreid cultureel  evenementenprogramma en een in pop-up stijl gerenoveerde vleugel met verhuur van zalen.

De Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO), het vrijwilligersinitiatief voor het behoud van de buitenplaats, is sinds 2018 eigenaar. In november 2019 start de grootschalige renovatie van de villa met een budget van 1,8 miljoen euro. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van vele goede doelen, lokale overheid, sponsors en buurtbewoners die geloven in ons initiatief waarbij participatie centraal staat. Hiermee komt na ruim vijf jaar een einde aan de pop-up fase en breekt een fase van professionalisering aan vanuit de wens onze impact te vergroten en nog meer mensen te verbinden op de buitenplaats middels historie, natuur, duurzaamheid en participatie.

SHBO is per juni 2020, op zoek naar een sociale horecaondernemer die in de eerste plaats gaat zorgen voor:
● De exploitatie van diverse horecavoorzieningen op Buitenplaats Ockenburgh waaronder het nieuw te realiseren restaurant in de villa, een kleiner uitgiftepunt voor overdag in de kas en catering in de zalen van de vleugel en de villa.
● Het vestigen van een horeca leerwerkbedrijf op Buitenplaats Ockenburgh waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer hun weg kunnen vinden naar een betaalde baan op de arbeidsmarkt.
● De verhuur van diverse zalen in de villa en de vleugel.
● De horeca ondersteuning van evenementen en activiteiten op Buitenplaats Ockenburgh.

Bent u die ondernemer die in samenwerking met SHBO en de vrijwilligers kan bijdragen aan de buitenplaats als laagdrempelige ontmoetingsplaats door het neerzetten van een sfeervolle horecagelegenheid in het teken van historie, natuur, duurzaamheid en
participatie? Kunt u een plek creëren waar iedereen zich welkom voelt en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt middels e en breed opleidingstraject weer een weg kunnen vinden naar een zelfstandig betaalde baan? Dan komen wij graag met u in gesprek.
We hopen u met bijgaand document nader te kunnen informeren over onze wensen, uitgangspunten en mogelijkheden. Uitgebreide informatie t.a.v. de ondernemersmogelijkheden is op verzoek en na het tekenen van een geheimhoudingsverklaring beschikbaar via horecauitvraag@buitenplaatsockenburgh.nl .

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur van Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten