De afgelopen jaren

 

Buitenplaats Ockenburgh stond vanaf 1996 twintig jaar lang te koop, zonder dat iemand geïnteresseerd was. In 2012 namen buurtbewoners het heft in eigen hand en gingen aan de slag om het achterstallig onderhoud aan het Rijksmonument en de tuinen aan te pakken. Het burgerinitiatief nam de verantwoordelijkheid en het eigendom van de buitenplaats over van de gemeente Den Haag.

Het gezamenlijke initiatief bleek aanstekelijk te werken. Vrijwilligers en professionals, jong en oud, leerlingen en studenten, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag, vele donateurs en fondsen: allemaal hebben ze zich ingezet om Buitenplaats Ockenburgh een nieuwe toekomst te gunnen. En er met elkaar een succes van te maken.

Donaties vonden plaats in de vorm van geld, arbeid, kennis en materialen. Een kas werd gedoneerd met zes portacabins, waar een pop-up café in werd gevestigd met een laagdrempelig karakter. Ook werd er een moestuin aangelegd. Sinds de zomer van 2020 is er een nieuwe horeca-partner, die de bezoekers voorziet van lokale heerlijkheden. Bovendien hebben zij ambities om mensen te begeleiden op de participatieladder.

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten