← Terug naar overzicht

Ca. 2.000 belangstellenden bezochten Villa Ockenburgh

Afgelopen weekeinde, 12 en 13 september tijdens de Open Monumentendagen 2015, opende na vele jaren Villa Ockenburgh haar deuren weer voor het publiek. Wethouder Joris Wijsmuller (Monumentenzorg/Bouwen) verrichtte zaterdag de opening. Er werd een drieluik over het toen en nu van Ockenburgh, gemaakt door Boy Boelhouwer, onthuld en ook werden er door Stichting Haagbouw en restauratie-aannemer Jurriƫns demonstraties gegeven over ambachtelijk restaureren. Circa 2000 mensen bezochten het Landgoed Ockenburgh tijdens dit mooie weekeinde.

Veel energie, burgerkracht en positiviteit was er gestopt in de drie weken voorafgaande aan de Open Monumenten-dagen. Er is hard gewerkt om Villa Ockenburgh weer zichtbaar en veilig bruikbaar te krijgen en te kunnen openen. Heggen werden gesnoeid, een nieuw toegangspad aangelegd, schoongemaakt en geverfd. Een nieuw tijdperk staat voor de deur voor het in de vergetelheid geraakte landgoed.

Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO) gaat invulling geven aan de de nieuwe energie op het landgoed. Zij zorgen voor reuring, waaronder het realiseren van het laagdrempelige pop-up cafe/restaurant ‘Brasserie Ock’.
Wanneer de restauratie van start gaat zal ‘Brasserie Ock’ verhuizen naar de voormalige kweekkas alias ‘Villa Escamp’, welke achter de villa zal worden neergezet, langs het fietspad.
Ook gaan gemeente en SHBO samen werken om de fondsen bijeen te krijgen om de villa in oude staat terug te brengen.
Uiteindelijk zal in de villa een kleinschalige horeca uitspanning zijn, waar we met z’n allen van kunnen genieten.

Loosduinen is een prachtige ontmoetingsplek rijker. Komt u rustig een kijkje nemen!
Binnenkort zijn we elke dag geopend met Brasserie Ock.
Kijk voor het programma op de website www.buitenplaatsockenburgh.nl

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten