Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

Monumentendag

Elk jaar doen we mee met de open monumentendag. In 2018 op 9 september.

Ockenburg onthulde haar geheimen op Open Monumentendag  zondag 10 september

Voor het 3e jaar op rij was tijdens Open Monumentendag, villa Ockenburgh open voor het publiek en trok weer velen naar deze bijzondere plek. De casco restauratie van de buitenkant, uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag, is klaar en is prachtig geworden.
De geplande rondleidingen werden verveelvuldigd en druk bezocht. Uitleg werd gegeven door deskundigen van de gemeente Den Haag. De oorspronkelijke stichter ‘Jacob Westerbaen’ (alias Peter Luiten en als vrijwilliger werkzaam voor de buurt stichting) deed al dichtend zijn versie van het geschiedverhaal. Opnieuw bezochten enkele duizenden bezoekers deze mooie buitenplaats. ZHL zorgde voor rondleidingen door het bos en Kasserie Ock zorgde als vanouds voor de innerlijke mens. De vrijwilligers, die dit evenement in elkaar zetten zorgen ook voor de logistiek en prachtige kostuums voor de betrokkenen. De tuinvrijwilligers gaven rondleidingen in de door hen aangelegde moestuin achter de villa.
Wat is het mooi te zien dat de ‘participatie maatschappij’ op Ockenburgh steeds duidelijker zichtbaar wordt. Samen verantwoording nemen voor iets in de buurt dat alle energie verloren heeft…. De een brengt vrijwilligersuren in, de ander materialen of kennis, ondersteund door bedrijven uit o.a. Westland en Den Haag. Financiele middelen komen van de fondsen, donateurs en de provincie Zuid Holland. Bovendien wordt vanuit de gemeente Den Haag dit burgerinitiatief ruimte gegeven. Hiermee laten we met elkaar zien wat Haagse Kracht echt is! Wat de buurtbewoners willen is echt mogelijk, ondersteund door het stadsbestuur. Het gaat hier om de waarde van meedoen!
Stichting tot behoud van de historische buitenplaats Ockenburgh ambieert de restauratie en de herbestemming van de buitenplaats voor haar rekening te nemen om er blijvend een plek van te maken voor en door de buurt.
Het eigendom komt daarvoor op korte termijn bij de buurt te liggen.

 

www.openmonumentendag.nl

 

 

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten