Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

OCK Run

Helaas het is niet meer mogelijk om in te schrijven, het maximale aantal deelnemers is bereikt. Ook geen na-inschrijving helaas.

 

11 mei zal voor de vierde keer de OCK Run georganiseerd worden. We gaan er weer een gezellig sportief festijn van maken. Het parcours loopt over het prachtige landgoed Ockenburgh en de start zal plaatsvinden voor onze historische villa. Onderweg zullen de lopers én de toeschouwers kunnen genieten van heerlijke live muziek.

Fabian, misschien al bekend bij de trouwe OCK bezoeker, zal met zijn geweldige zang en gitaarspel de lopers een figuurlijk zetje in de rug geven.  Fabian speelt zuidelijke blues-folk met hier en daar een vleugje hip-hop. Hij laat zich onder meer in zijn gitaarspel inspireren door muzikale grootheden als Mississippi John Hurt en in zijn nummers klinkt het geluid van J.J. Cale en Tony Joe White.

Kunt u niet hardlopen?: lekker luisteren, de leuke sfeer proeven en de lopers aanmoedigen is een goede reden om eens te komen kijken op deze dag.

Afstanden die gelopen worden zijn:

  • 1,5 kilometer voor jeugd tot 12 jaar
  • 5 of 10 kilometer vanaf 12 jaar.

Inschrijven is nog mogelijk. Er is een maximaal aantal deelnemers vastgesteld, dus wees er tijdig bij. Als de limiet behaald is, sluit de inschrijving.

Dus twijfel niet en schrijf je in via onderstaande link:

https://inschrijven.nl/form/2019051150448-nl

Verslag OCK Run 2018

Na de tweede editie van de OCK Run hebben we gezegd dat we de derde nóg mooier wilden maken. En we denken dat dat weer gelukt is. Het weer en de omgeving werkten natuurlijk geweldig mee. Het was zonnig, ruim 20 graden en de natuur was op zijn mooist. Voor sommige lopers was het misschien wel wat afzien met deze temperatuur maar dat werd ruimschoots goedgemaakt bij de finish. Daar stonden water, komkommers en lekkere snoeptomaatjes klaar en natuurlijk was daar ook de “medaille” . 

Dit jaar kregen alle lopers een symbolische sleutel van de villa vanwege de officiële overdracht van Villa Ockenburgh van de gemeente Den Haag naar de SHBO. De OCK Run was ook dit jaar weer compleet uitverkocht ook al hadden we het maximale aantal inschrijvingen nog iets uitgebreid. 

Het deelnemersveld was zeer gevarieerd: van 7 jaar tot 76 jaar, ervaren lopers en recreanten, lopers uit Den Haag en Westland. Ook buiten Den Haag beginnen we al bekendheid te krijgen. Er kwamen zelfs lopers uit Brabant!

Onze gastheer op het landgoed, Jacob Westerbaen, gaf het startschot en deed de prijsuitreiking zoals een heer op stand dat doet, in stijl.

Er werden snelle tijden gelopen, waarbij ook 2 maal een parcoursrecord is gesneuveld. Bij de meisjes 1,5 kilometer liep Stella Benca 7.49.72 en op de 5 kilometer liep Vincent Tas 17.34.02. Gefeliciteerd!

Langs de route werden de lopers op muzikale wijze ondersteund door de geweldige muziek van onze “huispianist Hugo Timmner” , de zingende fiddler Mike Bailey en door de swingende “Oscar draait plaatjes”.

Om de OCK Run te kunnen organiseren, heb je meer nodig dan hardlopers, een sportcommissie en vrijwilligers van de SHBO. Heel veel dank voor de inzet van de vrijwilligers van AV Sparta, Haag Atletiek, Buurt Interventie Team  Nieuw Waldeck en Buurt Interventie Team KOM Loosduinen.  Ook dank aan de Rimboejagers, onze buren op het Landgoed Ockenburgh, die hun gebouw als kleedruimte en secretariaat beschikbaar hebben gesteld. 

Verder dank voor de sponsoring van Tuincentrum Ockenburgh (bloemen), De Hardloopwinkel (materialen en prijzen) en Bakkie Fietsen (snoeptomaatjes) en de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Den Haag.

Wil je nog meer zien van de OCK Run 2018; de foto’s en uitslagen komen op de website en op facebook 

Sfeer impressie zie onderstaande foto’s en kijk op youtube

De OCK Run 2019

Verslag OCK Run 29 april 2017

 

In tegenstelling tot de eerste editie in 2016 beloofde het dit jaar prima weer te gaan worden: 14 graden, af en toe zon en geen wind. Wat wil een hardloper nog meer?

De samenwerking met AV Sparta en Haag Atletiek bleek ook nu weer op rolletjes te verlopen, maar zonder de medewerking van de Hardloopwinkel, Scoutinggroep de Rimboejagers, Kasserie OCK, de gemeente Den Haag en Zuid Hollands Landschap, het Buurt Interventie Team Nieuw Waldeck en al onze vrijwilligers zou het niet zo’n mooi evenement geworden zijn.
Want wat was het een feestje. Het maximale aantal deelnemers was net als vorig jaar bereikt en samen met het publiek, dat dit jaar in grotere getalen aanwezig was, zorgde dit voor een gezellige drukte.
Zoals je van ons mag verwachten doen we het niet alleen om het hardlopen; ook een stukje cultuur en muziek hoort er bij. Jacob Westerbaen heeft dit jaar zelf zijn startpistool ter hand genomen en de deelnemers op de verschillende afstanden “weggeschoten” . Daarnaast heeft hij op zijn eigen wijze de prijsuitreikingen gedaan. Iedere deelnemer kreeg voor zijn prestatie een origineel tegeltje.

De muziek nam dit jaar nog een prominentere plek in dan vorig jaar. “De mannen van het strand” zorgden voor een vrolijke sfeer bij de start-finish, Mike Bailey voor pure Engelse zang en viool midden in het bos en om niet te vergeten; Hugo Timmner met de piano al improviserend in het bos. De lopers werden hier vrolijk van, maar ook de vogeltjes van Ockenburgh hebben weer een nieuw repertoire opgedaan!

Wil je nog meer zien van de OCK Run 2017 kijk dan de foto’s in de fotogalerij  en op facebook.

Arnold Vonk liep de 5 km en blogde daarover. Lees dit op Hardlopen: Leuke loopjes

De OCK Run op YouTube
Op YouTube is een aantal mooie beelden van de OCK Run 2017 te zien. Hieronder staan de makers en de linkjes. Heel bijzonder is het werk van Geert Snijders die zijn belevenissen heeft getekend.
Frits van Gaan: https://www.youtube.com/watch?v=c9ZqYpwVdXY
Michel Rogier: https://www.youtube.com/watch?v=Ysfsg1fT9T4
André Blok: https://www.youtube.com/watch?v=mxJCNdm6cf8
Geert Snijders: https://www.youtube.com/watch?v=uHksljRQM34

Tot volgend jaar!

De OCK run 2016

Op 24 april 2016 werd de eerste OCK Run gelopen.
Met hulp van maar liefst 46 vrijwilligers, de muziek van De Mannen van het Strand en Jacob Westerbaen genoten 250 lopers van een geslaagd evenement. Natuurlijk was ook de Ock Express aanwezig voor de inwendige mens. De directeur van het stadsdeel Loosduinen,Harm Benthem, leverde het startschot bij alle 3 afstanden. De weersomstandigheden wisselden sterk. De jongste deelnemers hadden hier tijdens de 1,5 km het meeste last van, maar liepen ondanks de regen en hagel dapper door. Bij de 5 en 10 km kwam de zon weer tevoorschijn en konden de lopers extra genieten van het prachtige parcours door Ockenburgh. Sportiviteit en gezelligheid gingen hand in hand. Velen kijken uit naar een volgende editie.
Hieronder enkele foto’s. Meer foto’s in de fotogalerij: www.buitenplaatsockenburgh.nl

DSC02700_DSC1911
DSC02744DSC02708

Met bewegende beelden, een filmpje Frits van Gaans:

Blog van Andreas Dijk: http://www.denhaagdirect.nl/1ste-ock-run-groot-succes/

Bericht in de Posthoorn: http://deposthoorn.nl/nieuws/1e-ock-run-24-april-groot-succes-1.5956065

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten