OCK Run

De OCK Run gaat niet door wegens het coronavirus. Mogelijk vindt de loop op een latere datum plaats.

De vijfde en laatste editie van de OCK Run is op zaterdag 9 mei 2020.

De OCK Run heeft natuurlijk in eerste instantie een sportief karakter, maar daarnaast willen we iedereen bekend te maken met het doel van onze stichting, namelijk het opknappen van de historische Buitenplaats Ockenburgh. Vijf jaar geleden was de villa nog een bouwval, maar wat is er sindsdien veel gebeurd. De buitenkant van de villa is prachtig gerenoveerd. De historische (moes)tuin groeit en bloeit. In de pop-up opgeknapte zijvleugel van de villa worden diverse activiteiten georganiseerd zoals workshops, lezingen, filmavonden en de verhuur van sfeervolle zalen.

De verbouwing van de binnenkant van de villa is in volle gang en zal naar verwachting medio 2020 worden opgeleverd. Ockenburgh is dan klaar voor de toekomst (natuurlijk is er nog genoeg te doen, zoals bijv. het definitief verbouwen van de zijvleugel) en de cirkel is rond. Dit is dan ook het thema van de OCK Run 2020.

Ook dit jaar kun je een extra bijdrage geven bij het inschrijven. Ieder bedrag is erg welkom.

Samen met AV Sparta en Haag Atletiek zorgen we weer voor een professioneel georganiseerde loop met goede verzorging en passende muzikale omlijsting. Zoals altijd gaat de loop over het mooie landgoed Ockenburgh.

Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk.

Tot ziens op zaterdag 9 mei !


Verslag OCK Run 11 mei 2019

Dit jaar, alweer voor de vierde maal, werdde OCK Run georganiseerd door de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO)in samenwerking met AV Sparta en Haag Atletiek. Enkele weken voor de sluitingsdatum van de inschrijving was het maximale aantal deelnemers al bereikt.Op de dag zelf zorgden ruim 50 vrijwilligers voor een soepel lopend evenement.Het 17eeeuwse landgoed van Jacob Westerbaen en zijn echtgenote Anna Weytsen lag er prachtig bij en de weersomstandigheden waren perfect.Voorafgaand aan de OCK Run “opende” wethouder Liesbeth van Tongeren de “publieke” Dunea Tap kraan. Daarna gaf ze samen met Anna Weytsen het startschot voor de eerste loop van 1,5 km voor de jeugdvan 7 t/m 11 jaar. Direct al werden er nieuwe parcoursrecords neergezet,zowel bij de jongens als de meisjes. De vrouwen deden het goed op de 5 en de 10 km; ook daar sneuvelden de parcoursrecords.

Anna Weytsen huldigde de eerste 3 lopers op elke afstand op het “natuurvriendelijke” podium voor haar Villa Ockenburgh.Lang niet voor iedereen is het lopen van een snelle tijd een doel. Genieten van het lopen inde natuur en van de daarbij passende muzikale omlijsting is minstens zo belangrijk.De OCK Run kenmerkt zich door eenhoge muzikale dichtheid. De lopers lieten zich langs de ronde van 2,5 km meerdere keren stimuleren door Catherine Mooreland (harp), Hugo Timmner(piano), Mike Bailey en Maartje Valk (gitaar en fluit) en Fabian (gitaar en zang).

Dat de loop een succes was blijkt uit de positieve reacties; enkele voorbeelden:
1 -” Het was een van de leukste lopen waaraan ik heb meegedaan. Het landgoed is prachtig. De muziek kon niet beter.
2 -” Ik heb zaterdag voor het eerst meegelopen bij de OCK Run. Ik heb genoten van de 10km. Heerlijk kleinschalig, prachtig park en wat een vriendelijke en vrolijke vrijwilligers.
3 -” Het was fantastisch. Volgens mij is de OCK Run echt een van de mooiste wedstrijden in de regio! Helemaal door de natuur in een prachtig park.Bij leven en welzijn ben ik er volgend jaar weer bij!
4 -“ Ik heb zaterdag voor de 1e keer de OCK Run gelopen en ik vond het GEWELDIG!!!!!Wat ik zaterdag o.a. geweldig vond:-Het parcours —> FANTASTISCH!!!-De gemoedelijke sfeer onderling-De perfecte organisatie-De lieve, enthousiaste en capabele wegwijzers-De lieve en enthousiaste mensen van de garderobe en de uitgifte van de startnummers en de dame die de thee schonk met koekjes uiteraard-De muzikanten langs de kant-Dat het zo dichtbij was (ik woon in de Vruchtenbuurt dus lekker op de fiets)-Tomaatjes en komkommers … heerlijk!En last but absolutely not least de speaker. Wat een geweldige man. Ik heb enorm om hem gelachen. Wat deed hij het leuk!De 10 km is omgevlogen …. en dat is serieus de 1e keer tijdens een wedstrijd.
5 -“Nogmaals dank voor wederom een goede organisatie van een mooie alternatieve wedstrijd. Zowel mijn dochters als ik hebben van de kidsrun en 10km wedstrijd genoten. En mijn vrouw van de koffietruck ;-)Net als in 2017 heb ik ook dit jaar weer een blog geschreven over mijn ervaringen: blog OCK Run 2019 Kan ik mij vast inschrijven voor volgend jaar 😉

Om de OCK Run te kunnen organiseren, heb je meer nodig dan hardlopers, een sportcommissie en vrijwilligers van de SHBO. Heel veel dank voor de inzet van de vrijwilligers van AV Sparta, Haag Atletiek, Buurt Interventie Team Nieuw Waldeck en de scholieren van The International School of The Hague. Ook dank aan Scouting De Rimboejagers, onze buren op het Landgoed Ockenburgh, die hun gebouw voor de garderobe en secretariaat beschikbaar hebben gesteld.
Verder dank voor de sponsoring van Tuincentrum Ockenburgh (bloemen), De Hardloopwinkel (materialen en prijzen), Kasserie OCK (prijzen) en De Bakker Westland (snoeptomaatjes en komkommers) en de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Den Haag.
Wil je nog meer zien van de OCK Run 2019; kijk in de fotogalerij op de website, klik hier voor een leuk fotoverslag en kijk op Facebook

Op naar de 5e editie !

Uitslagen OCK Run 2019


Verslag OCK Run 2018

Na de tweede editie van de OCK Run hebben we gezegd dat we de derde nóg mooier wilden maken. En we denken dat dat weer gelukt is. Het weer en de omgeving werkten natuurlijk geweldig mee. Het was zonnig, ruim 20 graden en de natuur was op zijn mooist. Voor sommige lopers was het misschien wel wat afzien met deze temperatuur maar dat werd ruimschoots goedgemaakt bij de finish. Daar stonden water, komkommers en lekkere snoeptomaatjes klaar en natuurlijk was daar ook de “medaille” . 

Dit jaar kregen alle lopers een symbolische sleutel van de villa vanwege de officiële overdracht van Villa Ockenburgh van de gemeente Den Haag naar de SHBO. De OCK Run was ook dit jaar weer compleet uitverkocht ook al hadden we het maximale aantal inschrijvingen nog iets uitgebreid. 

Het deelnemersveld was zeer gevarieerd: van 7 jaar tot 76 jaar, ervaren lopers en recreanten, lopers uit Den Haag en Westland. Ook buiten Den Haag beginnen we al bekendheid te krijgen. Er kwamen zelfs lopers uit Brabant!

Onze gastheer op het landgoed, Jacob Westerbaen, gaf het startschot en deed de prijsuitreiking zoals een heer op stand dat doet, in stijl.

Er werden snelle tijden gelopen, waarbij ook 2 maal een parcoursrecord is gesneuveld. Bij de meisjes 1,5 kilometer liep Stella Benca 7.49.72 en op de 5 kilometer liep Vincent Tas 17.34.02. Gefeliciteerd!

Langs de route werden de lopers op muzikale wijze ondersteund door de geweldige muziek van onze “huispianist Hugo Timmner” , de zingende fiddler Mike Bailey en door de swingende “Oscar draait plaatjes”.

Om de OCK Run te kunnen organiseren, heb je meer nodig dan hardlopers, een sportcommissie en vrijwilligers van de SHBO. Heel veel dank voor de inzet van de vrijwilligers van AV Sparta, Haag Atletiek, Buurt Interventie Team  Nieuw Waldeck en Buurt Interventie Team KOM Loosduinen.  Ook dank aan de Rimboejagers, onze buren op het Landgoed Ockenburgh, die hun gebouw als kleedruimte en secretariaat beschikbaar hebben gesteld. 

Verder dank voor de sponsoring van Tuincentrum Ockenburgh (bloemen), De Hardloopwinkel (materialen en prijzen) en Bakkie Fietsen (snoeptomaatjes) en de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Den Haag.

Wil je nog meer zien van de OCK Run 2018; de foto’s en uitslagen komen op de website en op facebook 

Sfeer impressie zie onderstaande foto’s en kijk op youtube

De OCK Run 2019

Verslag OCK Run 29 april 2017

 

In tegenstelling tot de eerste editie in 2016 beloofde het dit jaar prima weer te gaan worden: 14 graden, af en toe zon en geen wind. Wat wil een hardloper nog meer?

De samenwerking met AV Sparta en Haag Atletiek bleek ook nu weer op rolletjes te verlopen, maar zonder de medewerking van de Hardloopwinkel, Scoutinggroep de Rimboejagers, Kasserie OCK, de gemeente Den Haag en Zuid Hollands Landschap, het Buurt Interventie Team Nieuw Waldeck en al onze vrijwilligers zou het niet zo’n mooi evenement geworden zijn.
Want wat was het een feestje. Het maximale aantal deelnemers was net als vorig jaar bereikt en samen met het publiek, dat dit jaar in grotere getalen aanwezig was, zorgde dit voor een gezellige drukte.
Zoals je van ons mag verwachten doen we het niet alleen om het hardlopen; ook een stukje cultuur en muziek hoort er bij. Jacob Westerbaen heeft dit jaar zelf zijn startpistool ter hand genomen en de deelnemers op de verschillende afstanden “weggeschoten” . Daarnaast heeft hij op zijn eigen wijze de prijsuitreikingen gedaan. Iedere deelnemer kreeg voor zijn prestatie een origineel tegeltje.

De muziek nam dit jaar nog een prominentere plek in dan vorig jaar. “De mannen van het strand” zorgden voor een vrolijke sfeer bij de start-finish, Mike Bailey voor pure Engelse zang en viool midden in het bos en om niet te vergeten; Hugo Timmner met de piano al improviserend in het bos. De lopers werden hier vrolijk van, maar ook de vogeltjes van Ockenburgh hebben weer een nieuw repertoire opgedaan!

Wil je nog meer zien van de OCK Run 2017 kijk dan de foto’s in de fotogalerij  en op facebook.

Arnold Vonk liep de 5 km en blogde daarover. Lees dit op Hardlopen: Leuke loopjes

De OCK Run op YouTube
Op YouTube is een aantal mooie beelden van de OCK Run 2017 te zien. Hieronder staan de makers en de linkjes. Heel bijzonder is het werk van Geert Snijders die zijn belevenissen heeft getekend.
Frits van Gaan: https://www.youtube.com/watch?v=c9ZqYpwVdXY
Michel Rogier: https://www.youtube.com/watch?v=Ysfsg1fT9T4
André Blok: https://www.youtube.com/watch?v=mxJCNdm6cf8
Geert Snijders: https://www.youtube.com/watch?v=uHksljRQM34

Tot volgend jaar!

De OCK run 2016

Op 24 april 2016 werd de eerste OCK Run gelopen.
Met hulp van maar liefst 46 vrijwilligers, de muziek van De Mannen van het Strand en Jacob Westerbaen genoten 250 lopers van een geslaagd evenement. Natuurlijk was ook de Ock Express aanwezig voor de inwendige mens. De directeur van het stadsdeel Loosduinen,Harm Benthem, leverde het startschot bij alle 3 afstanden. De weersomstandigheden wisselden sterk. De jongste deelnemers hadden hier tijdens de 1,5 km het meeste last van, maar liepen ondanks de regen en hagel dapper door. Bij de 5 en 10 km kwam de zon weer tevoorschijn en konden de lopers extra genieten van het prachtige parcours door Ockenburgh. Sportiviteit en gezelligheid gingen hand in hand. Velen kijken uit naar een volgende editie.
Hieronder enkele foto’s. Meer foto’s in de fotogalerij: www.buitenplaatsockenburgh.nl

DSC02700_DSC1911
DSC02744DSC02708

Met bewegende beelden, een filmpje Frits van Gaans:

Blog van Andreas Dijk: http://www.denhaagdirect.nl/1ste-ock-run-groot-succes/

Bericht in de Posthoorn: http://deposthoorn.nl/nieuws/1e-ock-run-24-april-groot-succes-1.5956065

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten