Dag van het kasteel

Terugblik op Dag van het kasteel, 21 mei 2018

Op een zonovergoten 2e pinksterdag,  werd “De dag van het Kasteel”  uitbundig gevierd op Landgoed Ockenburgh.

Het thema was “Verborgen verhalen verteld”.
Rond de villa waren plekjes waar men kon zitten luisteren naar CD’s  met verhalen van de oude landheer van Ockenburgh Jacob Westerbaen, (oud)buurtbewoners en vrijwilligers. Verhalen uit een ver en ook uit een minder ver verleden.
Het Zuid Hollands Landschap was aanwezig en heeft er vele nieuwe leden bijgekregen.

De schaapskudde “Grazend Populair” uit Monster was voor  de gelegenheid naast de villa neergestreken en alle beestjes werden vakkundig geschoren. De vachten werden gelijk gesponnen. En zo kon het zijn dat je met een verse knot wol naar huis ging om er een trui van te breien.Voor de kinderen waren er op het grasveld naast de Kasserie een aantal workshops te volgen. De ouders konden even lekker genieten van een drankje, terwijl de kinderen een amulet of een kaart maakten, of bezig waren met vilten.

Bij Scoutinggroep De Rimboejagers waren er nog meer kinderactiviteiten.

In de middag werd het geheel omlijst met live muziek,  van klassiek, een troubadour tot populair. Het was één en al vrolijkheid op terras en grasveld.

Dankzij de enthousiaste inzet van de grote groep vrijwilligers is deze dag weer een succes geweest. Hierbij moet natuurlijk ook het personeel van de Kasserie niet vergeten worden!
Zij hebben, op verschillende plekken rond  villa en Kasserie, ons voorzien van heerlijke hapjes, drankjes en ijsjes.

De villa was deze dag, wegens bouwwerkzaamheden, van binnen niet te bezichtigen.
Op Open Monumentendag, 09-09-2018, zal de villa voor één dag, van 11.00 – 16.00 uur, geopend zijn voor publiek.

 

Terugblik op Dag van het kasteel 5 juni 2017

Voor de derde keer namen we deel aan de Dag van het Kasteel, een landelijke activiteit op Tweede Pinksterdag. Het was een mooie dag. Wel wat winderig maar dat kon de pret niet drukken. Velen wisten ons te vinden. Voor een vrij groot aantal bezoekers was het een eerste, verrassende kennismaking met Buitenplaats Ockenburgh. De hele dag was er belangstelling voor uiteenlopende activiteiten, variërend van schaapscheren tot insectenhotels maken, van geschminkt worden tot zeepjes vilten, van brandnetelsoep maken tot wafels en andere lekkernijen eten op het terras van Kasserie OCK.
Muziek van Westland Klassiek en zang van Voices Unlimited vielen in zeer goede aarde, en ook Peter Luiten als Jacob Westerbaen stal weer de show.
De sportieve activiteiten bij onze buren, Scoutinggroep De Rimboejagers in Chalet Ockenburgh, genoten eveneens veel belangstelling. De voorlichters van onze terreinbeheerder – het Zuid-Hollands Landschap – kregen voldoende vragen.
Bij een enkele bezoeker was er teleurstelling dat de Villa niet kon worden bezichtigd, maar goede uitleg zorgde voor veel begrip.  ‘Loosduinen Leeft’ zegt onze stadsdeeldirecteur Harm Benthem zo graag. Buitenplaats Ockenburgh heeft het eens te meer bewezen.

Meer informatie vindt u op www.dagvanhetkasteel.nl

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten