Terug naar keuzepagina | Direct naar Kasserie Ock

Open Podium

Podium Ock is een niet meer weg te denken podium met verrassende optredens en de festivals Zomer Ock en Winter Ock.

26 Augustus Zomer Ock

Vanaf 16.00 uur

Inschrijven

Wat je o.a. kunt verwachten en wat we nu al weten: Een troubadour, de beste singer songwriter van Nederland, samba dansen, close harmony, meedoen met improtheater, acrobatiek, Italiaanse klassiekers, dansen op de meest swingende muziek, lekker luisteren in het gras naar de blues en kijken naar kleine theatervoorstellingen in het gras en in de tent.

Tijdens het festival zijn heerlijke hapjes te krijgen bij de foodtrucks, bij de barbecue en ook ons Zomer Ock bier is aanwezig bij de Kasserie.
Kom dit meemaken. Er is maar plaats voor een beperkt aantal mensen. We houden het graag klein en speciaal.  vanaf 20 juni kunt u kaarten reserveren.

Inschrijven

Ook op de dag zelf zijn kaarten te koop als we nog niet uitverkocht zijn.

Terugblik op Podium Ock op 10 maart

Van opera tot populair Italiaans, Het was te horen bij Roberto Galanto en zijn band. It’s Wonderful met een Italiaans accent en prachtig vertolkt. Het deuntje bleef me nog dagen achtervolgen. De bijzondere combinatie van opera, populaire Italiaanse liedjes en Jazz werd zeer gewaardeerd. Er is goed te horen dat professionele musici met ervaring de swung maakten. We kregen een kort lesje speelse piano muziek van Jos Vranken en ook de troubadour Musonius wist met zijn sonore stem en scherpe teksten te prikkelen. Meezingen met een speels lied ligt dan ook voor de hand. En als afsluiting was er een theatermaakster met mooie speelse teksten. Uitstekend begeleid op gitaar en keyboard. ER was goed te horen dat de groep goed geschoold is op de Rockacademie en dat Dwaalkat al de nodige prijzen heeft binnengesleept. Dat belooft wat voor het theater. Je zult haar daar vaak aan gaan treffen.

Terugblik op Winter Ock, het nieuwe Winterfestival van Ockenburgh:

16 december Winter Ock, Lichtjesfeest en kerstmarkt. Was er vorig jaar een bescheiden kerstmarkt/lichtjesavond op de veranda van Villa Ockenburgh, dit jaar werd een drieslag gemaakt: kerstmarkt, lichtjesfeest en het Open Podium Winter OCK, bij en in de Kasserie. Na het succesvolle Zomer Ock nu dus ook een Winter Ock.

Er was al snel in de middag een gezellige drukte op de kerstmarkt en in de Kasserie die tot ’s avonds laat aanhield. Binnen gaf de welbekende Marcel Verreck een aftrap. Orkest Tavenu uit Loosduinen, zette in de speciaal opgebouwde verwarmde tent de kerstsfeer op een indrukwekkende leuke manier neer. De honderden gasten vermaakten zich prima en genoten ook van de heerlijke hapjes van de Kasserie

Meezingband De Maxima’s trad binnen en buiten op met eigen teksten op wereldberoemde kerstnummers. Zij speelden in het donker voor het aansteken van de kerstboom. Daarna sprak wethouder Joris Wijsmuller voordat hij de lichtjes in de kerstboom aanstak, lovende woorden over de inzet Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Hij zag de toekomst rooskleurig tegemoet. Begin volgend jaar zal – na het gereed komen van de cascorenovatie – de Villa in eigendom aan de stichting worden overgedragen.

Onze eigen Jacob Westerbaen droeg gedichten voor. Close-harmonygroep Pitch Control startte vanuit een flash mob hun stijlvolle optreden en singersong writer Koosje zette topkwaliteit neer met haar eigen teksten en eigen band. En overal was Tougou`dougou te vinden. Drums, jembées en allerlei verrassende muziekinstrumenten waren te horen zowel binnen als buiten.

Eef & Co sloot de avond muzikaal af voor de dansende mensen met bluegrass, rockabilly & country. Een prachtig festival met een sterk programma. Dank aan Rosehip van Parnassia voor muziek en licht en de mensen van de Stichting Anton Constandse voor de beveiliging en het toezicht.

Zo is er een nieuw winterfestival ontstaan in Ockenburgh.

Veel meer foto’s zie je in de fotogalerij van deze site.

Ontwerp door en gebouwd door
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten